Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding verbergen?

Inloggen Advertentie plaatsen

Waarom DoSocial en voor wie?

Wij leven in een verzorgingsstaat. Als er iets met ons gebeurt, dan staan zorgprofessionals dag en nacht voor ons klaar. Het zorgsysteem in Nederland geldt niet voor niets als één van de beste ter wereld. Door bezuinigingen is in die zorg echter steeds minder ruimte voor welzijn. Veel goede initiatieven, verenigingen en stichtingen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Niet altijd alleen financieel, maar steeds vaker ook in natura. DoSocial biedt haar kennis, creativiteit, netwerk en hart aan om de kwaliteit van leven van ouderen en kwetsbare groepen structureel te verbeteren.

Wat willen we bereiken?

DoSocial pionier van het eerste uur Erik Driessen formuleerde de doelstelling eenvoudig: “Wij zorgen er samen voor dat hulpbehoevenden het beste jaar ooit krijgen”.
 Wij vertalen dat in termen van meer sociaal contact, minder eenzaamheid, leuke uitjes, zinvolle dagbesteding en een fijne oude dag. Kwalitatieve doelstellingen voor een goed leven. DoSocial brengt mensen en bedrijven met elkaar in contact om deze ambitie samen te bereiken. Kijk op de pagina‘Doelstellingen’ om te zien wat DoSocial concreet wil bereiken.

Hoe gaan we dat doen?

Iedereen heeft iets te geven. Hetgeen men beschikbaar kan en wil stellen wordt opgeslagen in onze ‘sociale voorraadkast’. Hierin kan iedereen – bedrijf, particulier of zorginstelling – creativiteit, initiatieven, ideeën, materiaal, vaardigheden of gewoon vrije tijd als het ware ‘stallen’ voor toekomstig gebruik. Een sociale voorraadkast is pas effectief als hij zorgvuldig en efficiënt is ingericht. Dat is met de projecten waarbij DoSocial betrokken wil zijn niet anders. Ruwweg zijn we op drie niveaus actief. Kijk op de pagina ‘Projecten’om te zien wat DoSocial concreet gaat doen.

 

 

Copyright © 2018 · socialevoorraadkast.nl